24 Aralık 2010 Cuma

etli pilav

dün hayatımda ilk defa olarak gözümü kararttım ve etli pilav pişirdim.. Kurban bayramından sonra buzdolabının  buzluk rafını doldurmuş şekilde duran etler gözüme çarpıp duruyordu. ve eğer onlar bitmezse beni çok rahatsız edeceklerdi.. bitmeli ki yerine yenisi gelmeli değil mi ama..
2 gün önceden çıkardığım etleri dün işden gelinde ufak ufak doğradım.. iyi pişsinler diye. sonra zeytinyağı ekleyerek etleri kavurdum.. tabii suyunu saldı ve çekti o zaman sıcak su ekledim.. yaklaşık 30 dk ka pişirdim etleri. tabii evde düdüklü olanlar onu kullanarak 15 dkda lokum gibi etlere sahip olabilirler :) benim henüz düdüklüm gelmediği için ben bu yorucu yöntemle pişirmek zorunda kaldım tabi :)
sonrasında suyunu iyice çekince soğan ve biber ekledim.. onlarda 10 dk kadar kavruldu ve yuvarlak olarak doğradığım havuçları da ekledim.. biraz domates salçası ve yine sıcak su.. sonra sıcak su ile yıkadığım pirinçleri ekledim ben 2 bardak pirinç ıslamıştım. üztüne sıcak suyunu ve tuzunu ekleyecek pilavın suyunu çekmesini bekledim. sonrasında gerçekten super bi yemek oldu.. afiyet olsuun:)

Hiç yorum yok: